2018. március 31., szombat

Húsvét



Hirdetés április 1.                  Húsvét Vasárnap

Köszönjük mindenkinek a segítségét, akik az ünnep szervezésében részt vettek. Különösen köszönöm az asszisztencia, énekkar, ministránsok, virágozók és a templomtakarítók segítségét.
Áldott Húsvéti ünnepeket kívánunk mindenkinek!
Húsvétvasárnap vasárnapi miserendet tartunk 
                     Szentmisék 1/2 8, 9  1/2 11,  12,  18
Húsvéthétfőn a déli mise elmarad
                     Szentmisék 1/2 8, 9  1/2 11,   18
Irgalmasság vasárnapján közösen szolgáltatjuk ki a betegek szentségét a ½ 11-es mise keretében. Aki szeretné felvenni ezt a szentséget végezze el a szentgyónását, és iratkozzon fel a sekrestyében.
Hajléktalanjaink és nehezebb élethelyzetű híveink húsvéti vendégül látására ismét gyűjtünk házi süteményt. Aki szívesen hozzájárul, április 3-án, kedden 4 és 6 óra között hozhatja a karitászba.
Április 5-én csütörtök este imaiskolát indítunk a nemzetközi eucharisztikus kongresszusra készülve.
Április 7-én első szombat este közösen imádkozzuk a rózsafűzért a bíboros atyával, mely alkalomra mindenkit szeretettel várunk.
Április 12-én este 7 órakor filmvetítésre hívjuk az egyetemista és az ifjú felnőtt korosztályt a plébánia hittantermébe.
Április 15-én vasárnap elkezdődik a jegyesfelkészítő kurzus. Vasárnaponként délután 16-18-ig fog tartani.

A misék alatt a templom előtt ingyenes a parkolás.
Az Eucharisztikus kongresszusra készülve péntekenként napközben kinyitottuk a templomot. Kérem, hogy aki tud jönni, iratkozzon fel a hátul kitett papírra.
Plébániai levelező listára lehet a hátul kitett papíron feliratkozni.
A 2*1%-as adóbevallásról nyilatkozatot találunk a hátsó asztalon. Mivel az idei évtől mindenkinek az adóhivatal készíti el a bevallást, ezért figyeljünk a nyilatkozat leadására. Ezt postai úton is el lehet juttatni az adóhatósághoz. Tavaly a központi kitöltés miatt 56 ezer emberrel kevesebb ajánlotta fel az 1%-ot a Katolikus Egyháznak. Kérem, hogy ezt tegyük meg, és hívjuk fel családtagjainknak is a figyelmét. Az idei évtől a nyilatkozattétel az 1% felajánláshoz visszavonásig fog tartani.
Urnatemetőben urnafülkék válthatók.

A héten Paolai Szent Ferenc remete, Szent Izidor, Ferrer Szent Vince és De la Salle Szent János ünnepe lesz. Isten éltessen mindenkit, aki a héten ünnepli születés vagy névnapját.  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

irgalmasság vasárnapja

  Irgalmasság vasárnapja                                             2024. április 7. Irgalmasság vasárnapja van. A szentmiséken a betegek...