2020. április 7., kedd

NAgyhét

Kedves Testvérek!
Virágvasárnappal elkezdtük nagyheti készületünket.
Ez az ünnep csonka lesz számunkra, hiszen nem tudjuk a maga pompájában megünnepelni a Húsvéti szertartásokat. Mégis igyekszünk legalább korlátozottan ünneppé tenni ezeket  a napokat.
Hogyan válik ünneppé a hétköznap?
1. szánjunk időt Istenre. Hagyjunk a tevékenységek mellett szabad időt, hogy tudjunk imádkozni.
2. imádkozzunk együtt a családdal. Éljük meg a családegyház élményét. A családfő - a papot pótolva- ajánlja fel családját Istennek az imádságban és jócselekedetekben.
3. A templomban nem tarthatunk nyilvános istentiszteletet de
- Interneten keresztül be tudunk kapcsolódni az imádságba. A plébánia youtube csatornájára felteszem a napi mádságokat:  https://www.youtube.com/channel/UCkGXY0xixeZALEiyJn5OzoQ
- A szent három napon mindennap lesz kapcsolódási pont a templomhoz.
Nagycsütörtökön 18-22 óráig csendes szentségimádás, Jézussal időzünk a Getszemáni kertben. Óránként lesz áldoztatás, megtartva a higiéniai előírásokat. Ez a nap az Eucharisztia alapításának a napja.
Nagypénteken nyitva lesz a templom 8-12 és 17-20-ig. Ez a keresztútra, Jézus kínszenvedésére emlékezünk. Keresztutat lehet imádkozni a templomba és a templomkertbe kihelyezett állomásoknál is. (rossz idő esetén csak a templomban)
Nagyszombat templom zárva lesz. Jézusra emlékezünk, aki ezen a napon a sír foglya volt.
Húsvét vasárnap A templom 8-11-ig és este 17-19-ig lesz nyitva óránként áldozási lehetőséggel. Kis gyertyákat tudunk hazavinni a templomból a Húsvéti gyertya fényével. Ezek a gyertyák a templomban az oltárnál lesznek kitéve.

Amennyiben a jelenlegi rendelkezések szigorodnak, akkor természetesen a törvények értelmében változtatjuk a templom nyitvatartását. Jelenlegi szabályozás lehetővé teszi, a hitéleti tevékenység miatti lakóhely elhagyást (4§ u pont). Illetve az egészségügyi előírások figyelmeztetnek a mentális egészség megőrzésére, a mozgásra mint immunerősítőre. Természetesen a higiéniai előírásokat ezekben az esetekben is tartsuk meg.
Imádsággal
Józsi a.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Húsvét 5. vasárnapja

  Húsvét 5. vasárnapja                                        2024. április 28. Ma este felnőtt megtérő hittan, Kedden biblia óra. Lelki...