2020. november 7., szombat

32. évközi vasárnap

 32. évközi hét                                              2020. november 8.

 

Pénteken szentségimádási lehetőség van 16-20 óráig.

Hittanórák Felnőtt megtérő és szentségpótló hittan következő alkalma november 15-én lesz.

 

Novemberben az eddigi hagyományt folytatva az esti szentmisék elhunyt családtagokért és ismerősökért ajánljuk fel. Akikért szeretnénk misét felajánlani, azoknak a nevét írjuk fel és helyezzük a középső fa perselybe. Borítékokat a ugyanott találjuk.

 

Lajos atya új könyvei a sekrestyében megvásárolható:

Adj nekem lelkeket 2500Ft és A tudomány Istenre talál 1500Ft

 

Egyházmegyei körlevél rendelkezése megerősíti az eddigi szabályokat és felhívja a figyelmet, hogy a járványban azon testvéreink, akik a vírus miatt jogosan félnek a közösségben való megjelenéstől, beteget ápolnak, nagyon idős vagy veszélyeztetett személlyel laknak együtt, hatósági karanténban vannak, illetve állapotbeli kötelességük nem teszi lehetővé, hogy a vasárnapi szentmisén részt vegyenek, az Egyház tanítása szerint mentesülnek a vasárnapi szentmisén való személyes részvétel kötelezettsége alól.

 

A héten Lateráni Bazilika felszentelése, Nagy Szent Leó, Tours-i Szent Márton, Szent Jozafát és magyar szentek és boldogok ünnepe lesz. Isten éltessen mindenkit, aki a héten ünnepli születés vagy a névnapját.

 

Kérem figyeljünk az előírásokra:

A püspöki kar rendelkezése kéri a templomon belül a védőmaszk használatát és  a 1,5 m távolság megtartása. Ezenkívül csak kézbe lehet áldozni, nincs kézfogás és a perselyezés a mise végén van. Magunk és családunk érdekében figyeljünk oda a kézfertőtlenítésre, és a higiéniás előírásokra.

         - csak egészséges (nem lázas, köhög influenza tünetei nélkül, hiszen így fertőz a legjobban!!!) hívő jöjjön a templomba.

         - a templom bejáratánál van lehetőség kézfertőtlenítésre.

- A béke köszöntés egyéb gesztusokkal tegyük meg (Nincs kézfogás)

- áldozás előtt fertőtlenítsük a kezünket

         - Csak kézbe lehet áldozni

         - Perselyadományokat a mise végén az ajtónál lévő perselybe helyezzük

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

A Jó Pásztor vasárnapja

  Húsvét 4. vasárnapja                                        2024. április 21. Ma este felnőtt megtérő hittan, Hétfőn ifjú házas hittan ...