2021. március 21., vasárnap

Nagyböjt 5. vasárnapja

 Nagyböjt 5. vasárnapja                       2021. március 21.

 

Ebben a nehéz helyzetben nem a templomban, hanem otthon kell kereszténynek lennünk. Jézustól kapott meghívásunk, hogy keressük a lehetőséget embertársaink segítésére.

 

1. A korlátozásokat egy héttel meghosszabbították. Amennyiben nyithatunk, azonnal üzenetet küldünk a híveknek. Én mindennap misézek, melyet számítógépen/mobiltelefonon online lehet követni. Youtube csatorna https://www.youtube.com/channel/UCkGXY0xixeZALEiyJn5OzoQ/featured

A felvett szentmise szándékokat a hívek jelenléte nélkül elvégezzük. Aki ezt időben kéri, más napra áthelyezzük.

 

2. A templom minden este nyitva lesz 17.30-tól 19 óráig. Pénteken szentségimádás 16-tól 19.30-ig. Vasárnap 7.30-111 és 17.30-19-ig.

 

3. Maradjunk kapcsolatban. A Plébánia bejáratánál fel lehet iratkozni a templom levelező listájára.

 

4. A rendkívüli helyzet miatt Bíboros Főpásztor felmentést adott a vasárnapi misekötelezettség alól, azzal feltétellel, hogy az Úr napját otthoni egyéni és családi imádsággal szenteljük meg! (Napi szentírás részletek, rózsafüzér, lelki olvasmány, zsolozsma stb.)

 

5. Szentségkiszolgáltatás

Áldoztatás: hétköznap: 18.30-kor

Vasárnap: 7.30, 9, ½ 11 és este 18.30-kor lesz.

Gyónás: Ferenc atya és én is gyóntatok a gyóntatószékben. Aki szeretne – a járványban megengedett lehetőséggel – általános feloldozással élni, kérem, hogy ezt külön kérje.

Betegek kenete: hatóságok előírásait betartva szükség esetén felkeressük a betegeket. (Otthon és kórházban is!)

Keresztség, házasság szentsége, amennyiben szükséges szűk körben történik.

Temetés Szűk körben, az imádságokat a ravatalozó előtt röviden. (max 50 fő)

 

4. Kapcsolat/telefon

Irodai ügyintézés személyesen Hétfő 9-11 és péntek 16-18-ig.

Digitális ügyintézés: szentkeresztbp@gmail.com  vagy
Telefonon:  06/1/3780 356 vagy 06 203564781

 

6. Segítségnyújtás idős testvéreinknek. Azoknak az idős beteg testvéreinknek, akik segítségre szorulnak (gyógyszerek kiváltása, ügyintézés, bevásárlás stb.) jelezzék igényüket felénk. (plébániai telefonszámok), Segítők jelentkezését is várjuk.

Plébániánk hirdetései:

Plébániai programok szünetelnek. A keddi bibliaórát feltesszük az Internetre.

 

(Adó 1%-ról lehet rendelkezni. Ehhez adatlapot találunk az újságos asztalnál. A Magyar Katolikus Egyház a 0011 számmal, a Külső-Ferencvárosi Szent Ferenc Egyházközségi alapítvány a 19669704-1-43-as hivatkozási számmal tudunk adót felajánlani.)

 

A héten Mongrovejói Szent Turibiusz és Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepe lesz. Isten éltessen mindenkit, aki a héten ünnepli születés vagy névnapját. 

 

 

 

 

 

Imádkozzunk a járvány mihamarabbi megszűnéséért. (Ferenc pápa imája)

 

Ó, Mária, te mindig az üdvösség és a remény jeleként ragyogsz utunkon.

Rád bízzuk magunkat, betegek Egészsége, aki hitedben szilárdan kitartva a kereszt alatt osztoztál Jézus fájdalmában.

Keresztény nép Üdvössége, te tudod, mire van szükségünk, és biztosak vagyunk, hogy gondoskodni fogsz arról, hogy mint a galileai Kánában visszatérhessen az öröm és az ünneplés a mostani megpróbáltatások után.

Isteni Szeretet anyja, segíts, hogy felismerjük és elfogadjuk az Atya akaratát, és megtegyük, amit Jézus mond majd nekünk, aki magára vette szenvedéseinket és fájdalmunkat, hogy a kereszt által elvezessen bennünket a feltámadás örömére. Ámen.

Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Szülője, könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején, hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől, ó, dicsőséges és áldott Szűz!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

nagyböjt 5. vasárnapja

  Nagyböjt 5. vasárnapja (Fekete Vasárnap)             2024. március 17.   Mai nap a szentföldi keresztények javára gyűjtünk. Máltai Sz...