2017. október 29., vasárnap

30. évközi vasárnap

Hirdetés október 29.                   30. évközi vasárnap
Októberben minden este rózsafűzért imádkozunk a templomban ½ 6-tól. 
Bérmálási felkészítés következő alkalma november 5-én lesz.
Karitász ügyelet csütörtökönként 4-5-ig várják a híveket.
Minden hétfőn 14 órától nyugdíjas klub van a plébánián.
Örömtorna kedden 10 órától lesz minden héten.
Elkezdődtek a hittanórák. Hétfőn ½ 5-től ovis, kedden este bibliaóra, csütörtök este ifjúsági hittanra várunk minden érdeklődőt.
Köszönjük a fűtésszámla adósság csökkentésére felajánlott adományokat. a héten 46 000Ft érkezett Isten fizesse meg minden adományozónak.
Prágai Kis Jézus oltalmába ajánlott Rózsafüzér Társulat titokcsere időpontja november 4-re 17 óra.
November hónapban, az eddigi hagyományt folytatva az esti szentmisék elhunyt családtagokért és ismerősökért lesznek felajánlva. Akikért szeretnénk közös misét mondatni, a nevüket írjuk fel a borítékban lévő papírra és dobjuk be a fa perselybe. Megköszönjük, ha a borítékokba adományaikkal segítik a plébániát. Ne feledkezzünk el eljönni hétköznapi misére imádkozni elhunyt testvéreinkért.
Az Eucharisztikus kongresszusra készülve szeretnénk péntekenként kinyitni a templomot, hogy mindenki betérhessen egy kis imára. Ehhez kérjük a hívek segítségét, hogy a hátul kitett lapon 1-1 óra templomvigyázást vállaljanak el. Köszönjük mindenkinek a segítségét aki a héten vállalt időpontot. A templomot aznap 60 ember kereste fel. Reméljük, hogy a templom nyitvatartása egyre népszerűbb lesz a hívek és a közelben lakók számára is.
Urnatemető nyitvatartása az ünnepeken
Október 29-én vasárnap a misék alatt 7.30-13 és 17-19ig
Október 31-én 7-19-ig
November 1-én 7-19-ig
November 2-án 7-19-ig

A búcsút az Egyház által lehet elnyerni, mely a Jézus Krisztustól kapott oldó és kötő hatalom birtokában közbenjár egy keresztény érdekében, és megnyitja neki Krisztus és a szentek érdemeinek kincstárát, hogy az irgalmasság Atyjától elnyerje a bűneiért járó ideigtartó büntetések elengedését. Ily módon az Egyház nem csupán segítségére akar sietni ennek a kereszténynek, hanem a jámborság, a vezeklés és a szeretet cselekedeteire is serkenteni akarja. Mivel a tisztulás útján lévő elhunyt hívők tagjai a szentek ugyanazon közösségének, segíteni tudunk rajtuk többek között azzal is, hogy búcsúkat nyerünk számukra úgy, hogy a bűneikért járó ideigtartó büntetés elengedést nyerjen.
Mindenszentek ünnepén Aki a temetőt ájtatos lélekkel meglátogatja és imádkozik a meghaltakért, november 1-től 8-ig bezárólag mindennap teljes búcsút nyerhet, természetesen a szokásos feltételekkel: gyónás, áldozás, imádkozás a pápa szándékára. (A pápa szándékára elegendő egy Miatyánkot és egy Üdvözlégyet imádkozni. Egyetlen gyónás elegendő mind a nyolc napra (ha nem követünk el halálos bűnt).)
Halottak napján Aki halottak napján meglátogat egy templomot vagy nyilvános kápolnát, teljes búcsút nyerhet a szokásos feltételekkel. A templomlátogatás magában foglalja  egy Miatyánk és egy Hiszekegy elimádkozását a meglátogatott templomban. A szokásos feltételek ugyanazok, mint fent. Ugyanez a búcsú elnyerhető Mindenszentek ünnepén, valamint a Halottak Napját megelőző vagy követő vasárnapon is. 

A héten Porres Szent Mártonra és Borromeo Szent Károlyra emlékezik az Egyház. Isten éltessen mindenkit, aki a héten ünnepli születés vagy névnapját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

virágvasárnap

  Nagyböjt 6. vasárnapja (Virágvasárnap)                 2024. március 24. Virágvasárnap van, a mai nappal elkezdődik a Nagyhét. A Szent...