2017. november 10., péntek

31. évközi vasárnap

Hirdetés november 5.            31. évközi vasárnap
Bérmálási felkészítés következő alkalma november 5-én este lesz.
Hittanórák és a plébániai programok a héten folytatódnak. Ezek időpontjait a hirdetőtáblán olvashatjuk.
Köszönjük a fűtésszámla adósság csökkentésére felajánlott adományokat. a héten 123 000Ft érkezett Isten fizesse meg minden adományozónak.
Eddig 1 395 037Ft érkezett. Augusztus 1-én a gázművek felé tartozás 1 657 583Ft, mely két részből állt: templom mérőóra leolvasásának különbözetéből 1,2 millió forint és a plébánia mérőórája 441 ezer forint. Köszönjük a hívek nagylelkű adományait, hogy eddig tudtuk üzemeltetni a plébániát.
November hónapban, az eddigi hagyományt folytatva az esti szentmisék elhunyt családtagokért és ismerősökért lesznek felajánlva, akiknek neveit felírtuk és az oltárra helyeztük. Ne feledkezzünk el eljönni hétköznapi misére imádkozni elhunyt testvéreinkért.
Az Eucharisztikus kongresszusra készülve szeretnénk péntekenként kinyitni a templomot, hogy mindenki betérhessen egy kis imára. Ehhez kérjük a hívek segítségét, hogy a hátul kitett lapon 1-1 óra templomvigyázást vállaljanak el. Köszönjük mindenkinek a segítségét aki a héten vállalt időpontot. A templomot aznap 60 ember kereste fel. Reméljük, hogy a templom nyitvatartása egyre népszerűbb lesz a hívek és a közelben lakók számára is.
Egyházközségi képviselő testület határozata alapján az urnatemető –igazodva a szomszéd plébániákhoz az idei évtől 10 és 20 évre is megváltható.
Az egyszemélyes urnahely ára 10 évre 90ezer forint. A többi urnahely ára arányosan lett megállapítva.
A változás nem érinti az eddig megváltott urnahelyeket.

A héten Lateráni bazilika felszentelése, Nagy Szent Leó, Tours-i Szent Márton és Szent Jozafát ünnepe lesz. Isten éltessen mindenkit, aki a héten ünnepli születés vagy névnapját.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

nagyböjt 5. vasárnapja

  Nagyböjt 5. vasárnapja (Fekete Vasárnap)             2024. március 17.   Mai nap a szentföldi keresztények javára gyűjtünk. Máltai Sz...