2017. november 11., szombat

32. évközi vasárnap

Hirdetés november 12.          32. évközi vasárnap
Hittanórák és a plébániai programok a héten folytatódnak. Ezek időpontjait a hirdetőtáblán olvashatjuk.
Szomorú szívvel jelezzük, hogy Futó Károly atya a november 10-én  visszaadta a lelkét a Teremtőnek. Temetése november 13-án 14 órakor lesz Magyarszéken a Sarutlan Kármelita kolostorban. November 18-án szombaton 18 órakor lesz gyászmise elhunyt paptesvérünk lelkiüdvéért a Béke királynője templomban, a Tömő utcában.
Brenner János szenté avatásának a dokumentumait a Vatikán jóváhagyta. Ő az 50-es években vértanúhalált halt pap, akit papi feladatellátás közben – beteghez hívták, hogy vigye el az Eucharisztiát - kommunisták meggyilkoltak. Bízunk benne, hogy jó védőszentje lesz az Eucharisztikus kongresszusnak.
November 25-én 17-18 óráig országos szentségimádás lesz az Eucharisztikus kongresszusra készülve. A mi templomunkban is lehet ehhez az imához csatlakozni.
Köszönjük a fűtésszámla adósság csökkentésére felajánlott adományokat. a héten 52 000Ft érkezett Isten fizesse meg minden adományozónak.

November hónapban, az eddigi hagyományt folytatva az esti szentmisék elhunyt családtagokért és ismerősökért lesznek felajánlva, akiknek neveit felírtuk és az oltárra helyeztük. Ne feledkezzünk el eljönni hétköznapi misére imádkozni.
Az Eucharisztikus kongresszusra készülve szeretnénk péntekenként kinyitni a templomot, hogy mindenki betérhessen egy kis imára. Ehhez kérjük a hívek segítségét, hogy a hátul kitett lapon 1-1 óra templomvigyázást vállaljanak el. Köszönjük mindenkinek a segítségét aki a héten vállalt időpontot. A templomot aznap 70 ember kereste fel. Reméljük, hogy a templom nyitva tartása egyre népszerűbb lesz a hívek és a közelben lakók számára is.
A héten Nagy Szent Albert, Skóciai Szent Margit, Nagy Szent Gertrúd és Szent Péter és Szent Pál bazilikák felszentelésének az ünnepe lesz. Isten éltessen mindenkit, aki a héten ünnepli születés vagy névnapját.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

nagyböjt 5. vasárnapja

  Nagyböjt 5. vasárnapja (Fekete Vasárnap)             2024. március 17.   Mai nap a szentföldi keresztények javára gyűjtünk. Máltai Sz...