2017. november 20., hétfő

33. évközi vasárnap

Hirdetés november 19.          33. évközi vasárnap

Hittanórák és a plébániai programok a héten folytatódnak. Ezek időpontjait a hirdetőtáblán olvashatjuk.

November 25-én 17-18 óráig országos szentségimádás lesz az Eucharisztikus kongresszusra készülve. A mi templomunkban is lehet ehhez az imához csatlakozni.

Köszönjük a fűtésszámla adósság csökkentésére felajánlott adományokat. a héten 37 000Ft érkezett Isten fizesse meg minden adományozónak.

November hónapban, az eddigi hagyományt folytatva az esti szentmisék elhunyt családtagokért és ismerősökért lesznek felajánlva, akiknek neveit felírtuk és az oltárra helyeztük. Ne feledkezzünk el eljönni hétköznapi misére imádkozni.

Az Eucharisztikus kongresszusra készülve szeretnénk péntekenként kinyitni a templomot, hogy mindenki betérhessen egy kis imára. Ehhez kérjük a hívek segítségét, hogy a hátul kitett lapon 1-1 óra templomvigyázást vállaljanak el. Köszönjük mindenkinek a segítségét aki a héten vállalt időpontot. A templomot aznap 70 ember kereste fel. Reméljük, hogy a templom nyitva tartása egyre népszerűbb lesz a hívek és az erre járók számára is.

Karitász hírek:
Jövő vasárnap Karitász gyűjtés lesz!
Plébániánk karitász pályázatot nyert egy tartós élelmiszer gyűjtésre a Szent Erzsébet Karitász Központ közvetítésével az Élelmiszerbanknál. A gyűjtés a jövő hétvégén lesz a Pestszenterzsébeti Tescoban. Aki szívesen segítene a Tescós élelmiszergyűjtésben a sekrestyében jelentkezzen.
Plébániai Karitász csoport felelőséget érez a környéken élő szegény emberek segítésében. Rendszeresen élelmet oszt, és személyes beszélgetésekkel, csoportmunkával segíti a rászorulókat. Csütörtökönként Karitászos imaóra van a templomban. Szegények segítése keresztény kötelességünk. A Szent Antal persely teljes összege ezt a célt szolgálja. Templom környékén előforduló kéregetők számára nem biztos segítség a pénzadomány. Kérjük, hogy inkább a karitász munkáját segítsük.


A héten Szűz Mária bemutatása a templomban, Szent Cecília, Szent Kelemen, Dung Lac Szent András és társai Vietnámi vértanúk és Szent Katalin ünnepe lesz. Isten éltessen mindenkit, aki a héten ünnepli születés vagy névnapját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

virágvasárnap

  Nagyböjt 6. vasárnapja (Virágvasárnap)                 2024. március 24. Virágvasárnap van, a mai nappal elkezdődik a Nagyhét. A Szent...