2018. február 10., szombat

6. évközi vasárnap

Hirdetés Február 11.

A héten hamvazószerdával megkezdődik a nagyböjt.
Nagyböjt péntekjein és hamvazószerdán tilos húst enni, ezzel a böjtöléssel szeretnénk Isten felé megmutatni a hálánkat a megváltásért.
Szigorú böjt 18-tól 60 éves korig, a húsmentes étkezésen túl háromszor lehet enni aznap, de csak egy jóllakással.
Nagyböjt péntekjein a böjt 14 élves kortól életünk végéig tart.
Péntekenként keresztutat végzünk az esti szentmise után.
Szent Mónika imaóra lesz február 17-én szombaton 17 órától.

Betegek szentségét közösségileg Húsvét utáni első vasárnap, Irgalmasság vasárnapján fogjuk kiszolgáltatni.

Az Eucharisztikus kongresszusra készülve Köszönjük mindenkinek a segítségét, aki a héten vállalt időpontot.
Nagyböjt első péntekén 24 órás szentségimádást tartunk. Tehát csütörtök esti mise után kitesszük az Oltáriszentséget. Aki tud jönni imádkozni, kérem, hogy iratkozzon fel.

Mivel a környéken mindenütt fizetős lett a parkolás, sokan hagyják napközben az autójukat a templom előtt. A templom előtt is fizetőssé tettük a parkolást. Továbbra is ingyen parkolhat az, aki a templomba jön imádkozni.

A 2*1%-as adóbevallásról nyilatkozatot találunk a hátsó asztalon. Mivel az idei évtől mindenkinek az adóhivatal készíti el a bevallást, ezért figyeljünk a nyilatkozat leadására. Ezt postai úton is el lehet juttatni az adóhatósághoz.

A héten  Szent Cirill és Metód, Szent Bálint, Szent Julianna és a Szervita rend 7 alapítójának az ünnepe lesz. Isten éltessen mindenkit, aki a héten ünnepli születés vagy névnapját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mennybemenetel vasárnapja

  Húsvét 7. vasárnapja                                     2022. május 29.   Mai nap Urunk mennybemenetelének a vasárnapja van. Jövő héten p...