2020. március 29., vasárnap

NAgyböjt 5. vasárnapja

Tájékoztató a plébánia működéséről a járvány idején

Ebben a nehéz helyzetben nem a templomban, hanem otthon kell kereszténynek lennünk. Jézustól kapott meghívásunk, hogy keressük a lehetőséget embertársaink segítésére.

1. március 21. déltől, visszavonásig a nyilvános szentmisék szünetelnek a templomban. Én mindennap misézek, melyet számítógépen/mobiltelefonon online lehet követni. Youtube csatorna https://www.youtube.com/channel/UCkGXY0xixeZALEiyJn5OzoQ/featured
A felvett szentmise szándékokat a hívek jelenléte nélkül elvégezzük. Aki ezt időben kéri, más napra áthelyezzük.

2. A rendkívüli helyzet miatt Bíboros Főpásztor felmentést adott a vasárnapi misekötelezettség alól, azzal feltétellel, hogy az Úr napját otthoni egyéni és családi imádsággal szenteljük meg! (Napi szentírás részletek, rózsafüzér, lelki olvasmány, zsolozsma stb.)

3. Szentségkiszolgáltatás
Áldoztatás: csak kivételes esetben lehetséges.
Gyónás, Püspöki kar határozata értelmében általános feloldozás adható, aki kéri, megbánja bűneit, és megígéri, hogy a járvány elmúltával elvégzi a gyónását. Ilyenkor nem kell a bűnöket egyesévelfelsorolni. Magunkban megvizsgáljuk a lelkünket és elimádkozzuk a
bánatimát. A pap feloldozást ad bűneinkre.
Betegek kenete: hatóságok előírásait betartva szükség esetén felkeressük a betegeket.
Keresztség, házasság szentsége, amennyiben szükséges szűk körben történik.
Temetés Szűk körben, az imádságokat a ravatalozó előtt röviden.
Temetési miséket hívek jelenléte nélkül végezzük.

4. Kapcsolat/telefon
Irodai személyes ügyintézés szünetel. Bármilyen kérdéssel E-mail-en
vagy telefonon tudják keresni a plébániát. Email:
szentkeresztbp@gmail.com Telefonszám:  06/1/3780 356 vagy 06 20
3564781 Pénteken délután irodai ügyeletet tartunk.

5. Templom nyitva tartása: Pénteken 16-20-ig Szentségimádás,
Vasárnap 8-11 és 17-19-ig. Más napokon a templom zárva lesz.
Ha eljövünk a templomba, figyeljünk a higiéniás feltételekre. Betegen mindenféleképpen maradjunk otthon. Kézmosás, kesztyű, szájmaszk, megfelelő távolság.
Az urnatemető a fertőzések elkerülése miatt zárva tart.

6. Segítségnyújtás idős testvéreinknek. Azoknak az idős beteg testvéreinknek, akik segítségre szorulnak (gyógyszerek kiváltása, ügyintézés, bevásárlás stb.) jelezzék igényüket felénk. (plébániai telefonszámok), Segítők jelentkezését is várjuk.

Imádkozzunk a járvány mihamarabbi megszűnéséért. (Ferenc pápa imája)

Ó, Mária, te mindig az üdvösség és a remény jeleként ragyogsz utunkon.
Rád bízzuk magunkat, betegek Egészsége, aki hitedben szilárdan kitartva a kereszt alatt osztoztál Jézus fájdalmában.
Keresztény nép Üdvössége, te tudod, mire van szükségünk, és biztosak vagyunk, hogy gondoskodni fogsz arról, hogy mint a galileai Kánában visszatérhessen az öröm és az ünneplés a mostani megpróbáltatások után.
Isteni Szeretet anyja, segíts, hogy felismerjük és elfogadjuk az Atya akaratát, és megtegyük, amit Jézus mond majd nekünk, aki magára vette szenvedéseinket és fájdalmunkat, hogy a kereszt által elvezessen bennünket a feltámadás örömére. Ámen.
Oltalmad alá futunk, Istennek Szent Szülője, könyörgésünket meg ne vesd szükségünk idején, hanem oltalmazz meg minket minden veszedelemtől, ó, dicsőséges és áldott Szűz!

Plébániánk hirdetései:
Ma hajnalban óraátállítás volt.

Plébániai programok szünetelnek. A hittanórákat digitálisan tartjuk meg.

Pénteken keresztutat imádkozunk, amit Interneten keresztül közvetítünk.

Köszönjük a 210 kg tartósélelmet, amit a múlt héten nagyböjti adománygyűjtésre felajánlottak.


NEK hírek
A járvány miatt pénteken a templom csak 16-20-ig lesz nyitva
Szentségimádásra.
Aki szeretne a plébániával együtt részt venni az Eucharisztikus kongresszuson a IEC-FRDK csoportazonosító kódot kell beírni az internetes regisztrációhoz. Akinek nehézséget jelent a sekrestyéből tud kérni jelentkezési lapot. Eddig 30-an csatlakoztak a plébániai csoporthoz.

(Adó 1%-ról lehet rendelkezni. Ehhez adatlapot találunk az újságos asztalnál. A Magyar Katolikus Egyház a 0011 számmal, a Külső-Ferencvárosi Szent Ferenc Egyházközségi alapítvány a 19669704-1-43-as hivatkozási számmal tudunk adót felajánlani.)

A héten Paolai Szent Ferenc és Szent Izidor emléknapja lesz. Isten éltessen mindenkit, aki a héten ünnepli születés vagy névnapját.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Mennybemenetel vasárnapja

  Húsvét 7. vasárnapja                                     2022. május 29.   Mai nap Urunk mennybemenetelének a vasárnapja van. Jövő héten p...