2020. március 21., szombat

újabb rendelkezések

Kedves Testvérek!

A Magyar Katolikus Püspöki kar úgy határozott, hogy vírus terjedésének megfékezésére szombat déltől az összes templomban felfüggeszti a nyilvános Istentiszteletet.
A mi templomunkban sem lesz nyilvános szentmise.
Minden reggel misét mondok a hívek szándékára. Ezt szeretném feltenni a YouTubera. (ezt most nekem is tanulnom kell  a csatorna elérhetősége: https://www.youtube.com/channel/UCkGXY0xixeZALEiyJn5OzoQ/featured egy bevezető videó https://www.youtube.com/channel/UCkGXY0xixeZALEiyJn5OzoQ )
Püspöki kar kérte a templomok  nyitvatartását egyéni áhítat végzésére. A templom - odafigyelve az egészségügyi előírásokra (legalább 2 m távolságot a másik embertől, gyakori kézmosás / kesztyű / maszk...) a következő időben lesz nyitva:
Hétköznap 17-től 19-ig,
Vasárnap 8-11 és 17-19ig lesz nyitva.
A templom zárásakor -egyházmegyei felhatalmazás alapján- szentségi föloldozást adok, akinek lelkiismereti szándéka megvallani a bűneit, és ezt a helyzet normalizálódása után meg is teszik majd egy papnál. Most én a válság idejére rám ruházott jognál fogva a bűnvallás meghallgatása nélkül is föloldozhatom. Lépjen elém (megfelelő távolságba- gyóntatószék mellőzésével! ), mondja el a bánatimát, én pedig föloldozom.
Köszönöm a megértésüket.

Kálmán József atya

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

nagyböjt 5. vasárnapja

  Nagyböjt 5. vasárnapja (Fekete Vasárnap)             2024. március 17.   Mai nap a szentföldi keresztények javára gyűjtünk. Máltai Sz...